Online Shopping

Šta su e-commerce veb sajtovi?

E-commerce veb sajtovi su dinamičkih veb sajtovi sa dodatnim funkcionalnostima koje omogućavaju online prodaju. Zato se e-commerce veb sajtovi nazivaju još i online prodavnice. Ovo je najkompleksnija vrsta veb sajtova. Glavna razlika između običnog dinamičkog veb sajta i e-commerce veb sajta je broj i vrste funkcionalnosti koje sadrže. eRadionica se bavi izradom, razvojem i održavanjem e-commerce veb sajtova (online prodavnica) baziranih na WordPress CMS-u i WooCommerce dodatku.
WordPress-logo
woocommerce-logo

Prednosti e-commerce veb sajtova

Kada pokrećete običnu (offline) prodavnicu, prvo što morate da uradite je da iznajmite lokal i da ga opremite. To sve u startu mnogo košta, a kasnije imate da plaćate kiriju za taj lokal, račune i porez državi. Mana offline prodavnice (lokala) je što pokriva samo ulicu u kojoj se nalazi, eventualno naselje i to ako se posao baš razradi. To je maksimum jedne offline prodavnice. Izrada online prodavnice košta manje nego iznajmljivanje i opremanje lokala, a kasnije održavanje košta manje nego što su troškovi za lokal. Najveća prednost i superiornost online prodavnice u odnosu na offline prodavnicu je što online prodavnica pokriva teritoriju cele države ili čak celog sveta (ukoliko je online prodavnica na engleskom). Online prodavnica ima neograničenu mogućnost za rast prodaje! Prednost korišćenja WordPress-a / WooCommere-a je to što su sve funkcionalnosti koje vam pružaju ove platforme dostupne, pored online prodaje, možete imati blog, komentare i još mnogo toga, a upravljanje veb sajtom je jednostavno i brzo putem administracije. Posle naše kraće obuke, moći će te sami da u potpunosti uređujete svoju online prodavnicu.

Nedostatci e-commerce veb sajtova

E-commerce veb sajtovi, zbog svoje kompleksnosti za izradu, koštaju u startu više od svih drugih vrsta veb sajtova. Hosting za e-commerce takođe predstavlja priličan izdatak. Takođe, e-commerce veb sajtovi uz redovno mesečno tehnično održavanje zahtevaju konstantan monitoring i razvoj novih funkcionalnosti.

* SEO – Search Engine Optimization – optimizacija sajta za pretraživače
* SMO – Social Media Optimization – povezivanje sajta i optimizacija za društvene mreže
* Cene u evrima su informativnog karaktera. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti.

Potreban vam je e-commerce veb sajt (online prodavnica)?

Poverite nama izradu kompletnog rešenja za vašu online prodaju!

Kontaktirajte nas
Poverite nama <span>izradu</span> kompletnog rešenja za vašu online prodaju!