Staticki_vebsajt

Šta su statički veb sajtovi?

Statički veb sajt je sajt koji nema bazu podataka, nema admnistraciju i svi podaci se menjaju kroz kod. Statički veb sajt se sastoji od HTML, CSS i JavaScript fajlova. Saznajte više o statičkim veb sajtovima i razlikama u odnosu na dinamičke. Za statički veb sajt nema plaćanja redovnog tehničkog održavanja. Na statičkom sajtu samo programer može da vrši izmene.
Na primeru ispod, prikazan je kod jednog statičkog veb sajta, a zatim je prikazano kako taj sajt izgleda posetiocima:
kod veb sajta
Kod statičkog veb sajta
izgled veb sajta
Izgled statičkog veb sajta
Veb sajt sa primera iznad, možete pogledati na linku danijela-commerce.com/gr-nude-look

Prednosti statičkih veb sajtova

Prednosti statičkih veb sajtova su to što su jeftiniji, maksimalno bezbedni i izuzetno brzi. Razlog zašto se ovakvi sajtovi tako brzo učitavaju je zato što se za prikaz sadržaja koriste samo statički HTML fajlovi. Kod dinamičkih sajtova, sadržaj se prvo čita iz baze podataka pa se onda generišu stranice koje se prikazuju korisnicima, što je značajno sporiji proces.

Nedostaci statičkih veb sajtova

Statički veb sajtovi su jednostavniji za izradu od dinamičkih i to ih čini jeftinijim. Problem je u tome što CMS sistemi (Content Management System - sistem za upravljanje sadržajem), kao što je WordPress, ne mogu da se koriste za upravljanje sadržajem ovakvih sajtova. To čini dodavanje i menjanje sadržaja komplikovanijim, zato što se to mora uraditi u kodu, a za to je neophodno da imati znanje ili da potražiti usluge programera.

Da li je statički veb sajt opcija za vas?

Ukoliko vam je potreban veb sajt na kome ćete postaviti sadržaj koji se neće menjati, niti će se često dodavati novi sadržaj, onda je ovakav veb sajt savršena opcija za vas. Statički veb sajt predstavlja praktično vaš online katalog robe ili usluga.

Nema potrebe da imate sistem za upravljanje sadržajem, ako nemate potrebe da isti menjate. Dodatna prednost statičkih sajtova je to što za njih nema troškova tehničkog održavanja.

 
*Cene u evrima su informativnog karaktera. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti.
Za više informacija oko izrade statičkih veb sajtova

Izrada svih vrsta landing stranica

Landing stranica predstavlja mesto gde posetilac „sleće” (landing – sletanje) nakon što je kliknuo na ponuđeni link. To može biti putem online oglasa, linka u email-u, rezultata na stranici internet pretrage, ili nešto slično. Landing stranice su ključne, jer od toga što u prve 3 sekunde prikažete posetiocu, zavisi kakvu će on dalju akciju preduzeti. Kvalitetna landing stranica je ključna za svaku online reklamnu kampanju. Landing stranice predstavljaju moćan alat za jačanje internet prisustva i kao takve predstavljaju obavezan deo svakog kvalitetnog veb sajta. Bavimo se izradom svih vrsta landing stranica:
Svi statički veb sajtovi i landing stranice koje mi izrađujemo su maksimalno optimizovani (SEO i kvalitet koda) i prate sve najnovije online tehnološke trendove.
Povezivanje sa društvenim mrežama i optimizacija za Google lokalnu pretragu su takođe uključeni u svaki naš projekat.

Potreban vam je statički veb sajt ili landing stranica?

Poverite izradu profesionalcima sa više od jedne decenije iskustva!

Kontaktirajte nas
Poverite izradu <span>profesionalcima</span> sa više od jedne decenije iskustva!